СМС-ът до Борисов цели да въвлече ВСС в скандал, смята Соня Найденова

08:40, 19 яну 16 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Искам да заявя смело, че няма къртица във Висшия съдебен съвет (ВСС), но за да го направя трябва да бъда убедителна. След случая с СМС-а до министър-председателя, а и от доста време насам, съдебната система не се ползва с авторитета, който трябва да има. Не са това моите представи за авторитета на ВСС. Случаят с това съобщение е поредният, който ни въвлича в режим на обяснение“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ говорителят на ВСС Соня Найденова.

Коментарът на Найденова е по повод съобщението, изпратено на премиера Бойко Борисов от член на кадровия орган. Докато Висшият съдебен съвет обсъждаше резултатите от проверката по скандала "Яневагейт", някой от членовете информира премиера Бойко Борисов за хода на дискусията.

„Притеснява ме въвличането на Бойко Борисов в този разговор. Ако има такава ситуация, има достатъчно отговорни служби, които трябва да се грижат за националната сигурност. Трудно ни е да стигнем до истинския замисъл, но целта на този замисъл е ВСС да бъде въвлечен. Ние трябва да реагираме с решителни действия“, каза Соня Найденова.

Вчера девет от присъствалите на работното заседание членове на ВСС се съгласиха да бъде направена разпечатка от разговорите по мобилните им телефони по време на въпросното заседание. Според Найденова разпечатките трябва да са публични, тъй като всеки член на ВСС ползва служебен мобилен телефон.

„Всеки от нас трябва да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС. Такава комуникация, особено по време на заседание, е недопустимо да се реализира“, категорична е Найденова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама