Фандъкова свиква пресконференция за изграждането на третия лъч на метрото

08:23, 19 яну 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на пресконференция по повод изграждането на третата линия на столичното метро. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Тя е с начален час 13.00 ч. и ще се състои в сградата на Столична община, ул.“Московска“ 33, съобщават от пресцентъра на кметството.

Освен Фандъкова на събитието ще присъстват още ръководителят на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, зам.-кметът на София по направление транспорт Любомир Христов и изп.-директор на „Метрополитен“ ЕАД проф.д-р инж.Стоян Братоев.

Те ще участват в представянето на трасето на започващия централен участък от третата линия на метрото - Етап 1. Участъкът е „Малък градски театър зад канала“ – Орлов мост – „Патриарх Евтимий“ – „Красно село“ и с дължина 7 км и 7 метростанции.

Ще бъдат представени и обхватът на строителните площадки на метростанциите и временните организации на движение, които ще се реализират със започване на строителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама