Глобяват фирми за нарушения на екологията в Стара Загора

08:19, 19 яну 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три наказателни постановления на обща стойност 32 000 лв са издадени за нарушение на екологичното законодателство през декември, съобщиха от  Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора. От тях 20 000 лв. са за „Брикел” ЕАД, Гълъбово, за неизпълнение на условия от комплексното им разрешително. За неизпълнение на дадено предписание с 2000 лв. е санкционирана ТЕЦ „Марица- изток 2” ЕАД, с. Ковачево.  За замърсяване на почвата с нефтопродукти е наложена глоба от 10 000 лв.  на  „Лукойл България”.

Общо 160 проверки са извършени през декември от служители на РИОСВ. Проверени са 94 обекта За нарушения на екологичното законодателство са издадени 18 предписания и е започната една административно - наказателна процедура.  

Екоинспекторите са наложили 2 санкции за наднормено замърсяване на атмосферния въздух с въглероден оксид и азотни оксиди на компресорните станции на „Булгартрансгаз” ЕАД в село Лозенец, общ. Стралджа и Горска поляна, общ. Болярово. Те са на стойност 2 013 и 396 лева.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама