Две пътни отсечки във Варненско са затворени за движение заради снега

08:08, 19 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два пътни участъка на територията на Варненска област са затворени за движение поради снегонавявания, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Става въпрос за отсечките между Оброчище и Вълчи дол и Аксаковска панорама и Калиманци. На пътя Варна-Добрич е въведено ограничение за автомобили над 12 тона. По автомагистралите "Хемус" и "Черно море" се пътува без ограничения, но при зимни условия.

Според прогнозата на синоптиците във Варна и областта днес ще е слънчево, с максимални температури под нулата, между – 7 и – 2 градуса. В сряда ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Сутринта на места е възможно да се образува мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще се понижат до – 17 градуса, а на места в северните райони и до – 20. Максималните ще се повишат съвсем слабо.

Във Варна всички основни пътни артерии са обработени с луга, почистени са и по-критичните участъци. Входовете и изходите на града са проходими при зимни условия. Градският транспорт се движи нормално, почистени са подходите към детски, социални и здравни заведения. Снегопочистващите фирми са получили указания за премахване на висулки от подлезите. Екипите, които обработват спирките и подлезите със сол и луга, са в готовност за работа през цялата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама