Търновалийски: Ако Транспортният проект не се реализира, ще има финансови корекции за Пловдив

08:09, 19 яну 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Съществува риск Транспортният проект на Пловдив да не се реализира и да има финансови корекции за целия проект", твърди пловдивският народен представител Георги Търновалийски.

Повод за коментара му е информация от миналата седмица, че Общината не може да отчете авансово плащане в размер на 14.5 млн.лв и иска поредното отлагане на крайния срок. Според депутата проектът няма да бъде завършен, дори и да бъде удължен срокът до април т.г.

"Валидатори в автобусите може и да са монтирани, но къде са машините за продажба на билети? Електронни информационни табла има на няколко спирки, а "умната" система за управление на транспорта още не е заработила", аргументира се Търновалийски. Той ще пита министъра какво се случва с проекта, защото накрая може да остане за сметка на пловдивския бюджет. Депутатът се надява на положителна развръзка, но сподели, че Транспортният проект има и втори етап, свързан с поддържането на доставена в първия етап техника.

Според Търновалийски проблемите на Пловдив с привличането на европейски средства се коренят в 2012 година, когато едноименната дирекцията беше закрита и заменена с общинско предприятие. Депутатът е категоричен, че това е било груба грешка на пловдивската администрация.

"В резултат нямаме привлечени средства от европейските фондове, а Пловдив загуби и Големия воден проект за 140 млн лв", припомня наодният представител от БСП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама