Българската карате киокушин федерация раздаде награди край Варна

07:44, 19 яну 16 / Спорт 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Българската карате киокушин федерация (БККФ) награди най-заслужилите спортисти и треньори в ударното бойно изкуство край Варна.

Общо 26-ма талантливи български спортисти, прославили най-твърдия стил в карате, получиха плакет и сертификат за високите си спортни постижения в различни първенства и държави по света и бяха удостоени със спортни звания.

Най-високо признание – "Заслужил майстор на спорта", получиха Станислава Бойчева, която се класира на I място на Световното първенство в Хабаровск, Русия, и на II място на Европейско първенство в Берлин, Германия, както и Деян Братков и Христо Георгиев, завършили на III място на Световно първенство в Хабаровск, Русия.

С почетното звание "Майстор на спорта" бяха отличени Георги Дойчев, Александър Петров, Генади Стоев, Ия Костова, Александър Йорданов, Митко Янев, Михаела Иванова, Дилян Николов, Беркджан Шен и Андрей Андреев. Те успяха да извоюват от I до III място на европейските първенства в Берлин и Естония.

Имената на младите таланти, които бяха удостоени със званието "Кандидат майстор на спорта", са: Ивайло Маринов, Валентин Вълчанов, Иван Попов, Сара Иванова, Алекс Вълев, Стилиян Петков, Любомира Николова, Наталия Маринова, Васил Димитров и Сенай Хасан. Те се представиха достойно на редица силни международни прояви, като Европейското първенство в Естония и Откритото първенство на Русия.

Трима от треньорите в БККФ, работещи за развитието на спорта на световно ниво и подготвящи шампиони, получиха сертификат "Заслужил треньор". Това са Живко Андреев и Иван Иванов от СК "Самурай" – Бургас и Драган Драганов от СК "Шампион" – Първомай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама