Представители на Младежки дом Търговище гостуваха на индонезийския посланик

07:15, 19 яну 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководителят на Клуб „Батик” Славка Георгиева и директорът на Младежки дом – Търговище Даниела Марчева бяха официални гости на церемонията  по изпращането на Посланика на Република Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо и на Дина Мартина – втори секретар и културно аташе в посолството.

Славка Георгиева получи  сертификат, като признание за успешната съвместна работа между Клуб „Батик” към Младежки дом и Индонезийското посолство през последните години.

„Поканени бяха по-тесен кръг приятели на посолството - предимно българи, които според тях имат заслуги за популяризирането на индонезийската култура у нас. Присъстваха също посланици на други страни, кметове на две общини и ръководители на институции, допринесли за популяризирането на Индонезия, като държава и култура в България.

Събитието се състоя в посолството на Индонезия в София. Всички гости демонстрираха голямо уважение към посланик Саптомо и неговата работа през мандата му в България.” – разказа Даниела Марчева.

„Церемонията беше прощална, във връзка с приключването на мандата на Н.Пр. Бунян Саптомо и на културното аташе Дина Мартина, с които имаме приятни спомени от съвместни инициативи през последните години – творчески конкурс, изложби, кулинарни срещи, гостувания по време на 20-годишния юбилей на клуба и по други поводи”,  сподели Славка Георгиева.

„По време на церемонията и двамата, произнесоха слово, споделяйки удовлетвореност от успешните контакти в Търговище. Изказаха благодарност към мен и Клуб „Батик” за популяризиране на индонезийската култура. Сертификатът, който ми връчиха, показва изключително внимание и уважение към нас", допълни тя.

Посланик Саптомо и Дина Мартина се зарадвали особено много на това, че са обявени за почетни членове на Клуб „Батик”.

Ръководителката на клуба се надява, че близките отношения с представителството на Индонезия ще продължат и при новото ръководство, което предстои да застъпи в посолството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама