Зимната обстановка в Русенско се нормализира /обновена към 17:30 часа/

06:53, 19 яну 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 17:30 часа: Към настоящия момент няма населени места без ток и без вода, а основните пътни артерии на територията на град Русе са проходими при зимни условия. Нормализиран е и учебният процес в цялата община. Единствено, и утре, 20 януари, няма да работи  детската градина в село Бъзън, по искане на кмета Василена Цанкова. Тъй като прогнозата за следващите 10 дни е за отрицателни температури, гражданите и водачите на автомобили трябва да са изключително внимателни, предвид очакваното обледяване, предупреди Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“.  От утре, 20 януари, ще бъде отворен за движение пътят Мартен - Николово, а от четвъртък, 21 януари, и Николово – Червена вода.  Зоните за кратковременно платено паркиране в Русе от утре, 20 януари, ще работят. През последните два дни те не функционираха и такси не бяха събирани, като се насочиха усилия за качественото почистване на паркингите. Служителите на КООРС продължават да правят проверки за неизчистени тротоари пред магазини и офиси. За констатирани нередности се издават предупредителни протоколи.  Умоляват се управителите на етажните собствености да създадат организация за премахването на ледените висулки от покриви на жилищни кооперации и прилежащи търговски обекти, които създават реална опасност за пешеходците. Към 13:00 часа Предвид очакваното колебание на температурите и свързаното с това снеготопене се създават предпоставки за образуване на ледени висулки, съобщават от Областна администрация Русе.  В тази връзка, Областният управител на Област Русе, в съответствие с правомощията си, подписа писмо до кметовете на общини в Русенска област, с което отправи апел, в качеството им на такива и предвид вменените им задължения, произтичащи от разпоредбите на чл. 65 от Закона за защита при бедствия, да създадат подходяща организация за уведомяване чрез средствата за масова информация на собствениците и ползвателите на обществени сгради, хотели, магазини, тротоарни пространства и др. за предприемане на незабавни действия за премахване на ледените висулки и предотвратяване на инциденти и злополуки в поверените им общини. Ситуацията в Русенска област се нормализира. Няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване. Отворен е пътят Русе- Червена вода- Кубрат, съобщават още от Областната администрация. Отменено е бедственото положение в Община Две могили. Стартира почистването на участъка Ценово- Обретеник. Пътищата са проходими при зимни условия, а работата по уширяване на пътните платна продължава. Дунав мост е отворен и без опашка от тежкотоварни автомобили. Отворени и проходими при зимни условия са Русе- София, Русе-Разград и Русе- Силистра.

Към 11:30 часа Затруднено е движението по път l-2 Русе - Разград при км 15, съобщиха от АПИ. Трафикът се осъществява в едно платно, поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Към 11:10 часа Временно e ограничено движението по път l-2 Русе - Разград, при км 15, поради ПТП, съобщават от АПИ.

"В община Русе няма населени места без ток и вода", каза за Topnovini.bg Спасимир Димитров - директор в Дирекция „Обществен ред и сигурност”. Затворени са пътищата Мартен- Николово и Николово- Червена вода, като там има необходимата сигнализация.

Към 10:20 часа Отворени за движение за всички МПС са път II-52 Русе - Свищов и път II-54 Ценово - Вардим, съобщават от АПИ.

Към 9:10 часа Възстановено е движението на МПС по път ІІ-23 Русе - Кубрат, както и по път ІІ-21 Русе - Силистра.

Ограничено движение за всички МПС по III клас РПМ, поради снеговалеж; път ІІ-21 Русе- Силистра – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т.; път ІІ-23 Русе- Кубрат – ограничено движение за всички МПС, съобщават от АПИ.

Път ІІ-51 Бяла- Попово ограничено движение за над 3.5 т.; път II-52 Русе- Свищов – ограничено движение за всички МПС; път II-54 Ценово-Вардим – ограничено движение за всички МПС; път ІІІ-2001 Писанец-Ветово- Глоджево затворен за всички МПС; път ІІІ-2003 Дряновец- Сеново- Глоджево, затворен за всички МПС;

Път III-2102 Борисово- Юпер – ограничено движение за всички МПС;  път III-2302 Червена вода Сеново – ограничено движение за всички МПС; път III-5402 Ценово- Обретеник – ограничено движение за всички МПС, съобщават още от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама