„Престрелка“ между бивш военен министър и шефа на ВВС във Фейсбук

22:30, 18 яну 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е нормално авиацията да бъде заложник на договор с Русия 12 години след приемането ни в НАТО (14 години след поканата). Това не е признак на добро управление на Военновъздушите сили (ВВС) и Българската армия (БА) като цяло.

Това написа във „Фейсбук“ Велизар Шаламанов, министър на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки. Повод за коментара му е последната изява на командира на ВВС генерал-майор Румен Радев по БНТ, в която той защити своята позиция за състоянието на бойната ни авиация

„Не знам за по-рано, но септември 2014 година на ген. Радев бе поставена задача да представи план за развитие на ВВС в различни варианти, като поне един от тях да е без зависимост от Русия във връзка с наложените санкции, развитието на плановете на НАТО в отговор на руската агресия в Украйна и доктриналните текстове на Москва, определящи НАТО (т.е. и България) като противник. Задачата не бе изпълнена...", пише още Шаламанов.

Радев отговори на колегата си също във Фейсбук, като го обвини в клевета.

"Изненадан съм от коментара ти. Защото точно ти знаеш най-добре, че всичко, което си написал срещу мен и българските ВВС е абсолютна клевета. Явно имаш къса памет“, посочва ген. Радев и допълва, че не се занимава с политика за разлика от Шаламанов.

„И то още от ранните си курсантски години. Забрави ли активното си участие като делегат в последния конгрес на БКП? Явно да. Както си забравил и собственоръчните си резолюции върху изпращаните от мен до теб документи и разчети. За твое сведение, тези документи все още са на разположение във ВВС и в МО, ако случайно решиш да си опресниш паметта...”, пише ген. Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама