Варненски хирурзи пробиват костите на пациенти с дрелки

20:49, 18 яну 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със строителни дрелки от 200 лева, вместо с медицински от 17 000 лв., са принудени да извършват животоспасяващи операции докторите от отделението по ортопедия към МБАЛ "Св. Анна".

"За щастие пари за специални свредла и винтове има и не се налага да дупчим костите на пациентите с подръчни материали", съобщи за Topnovini.bg, общинският съвет от ДСБ, д-р Ивайло Митковски. 

Лекарят е информирал за проблема и колегите си от здравната комисия към местния парламент. За подмяна на цялостната техника в ортопедичното отделение са нужни около 170 000 лева, а за ремонт и материали на МБАЛ "Св. Анна" необходимата сума е над 2 милиона, обясни д-р Митковски.

След като здравната комисия се запозна с предложението на съветника, колегите му решиха да го препратят на комисията по финанси и бюджет.

Д-р Митковски разкри още, че доскоро екипите на Окръжна болница са ползвали и обикновени клещи, но все пак здравното заведение е успяло да задели средства и в момента се използват специални средства.

"По-евтините инструменти успяваме да си ги купим от фирмите, предоставящи медицинска техника, но разходи за десетки хиляди левове не можем да си позволим. Ясно е, че общината няма да отпусне и стотинка", каза в заключение медикът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама