Бургазлия е сред най-резултатните играчи в Националната баскетболна лига

20:40, 18 яну 16 / Спорт 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Капитанът на бургаския баскетболен клуб „Черноморец” Константин Коев е сочен за един от най-резултатните играчи в Националната баскетболна лига, съобщиха от пресслужбата на тима. В момента Коев е на второ място по точки в класацията на НБЛ, а миналата година два пъти бе обявяван за най-полезен играч (MVP). Той заслужи отличието през октомври за играта си в III кръг от редовното първенство при мъжете, както и през ноември след представянето си в VII кръг. Всъщност крилото на „акулите” е на първо място от българските състезатели в лигата, като преди него в класацията стои чужд играч.

„Последните 12 месеца бяха най-успешни за мен в професионален план. От пет години съм част от „Черноморец”, но за първа играя с капитанската лента”, каза  25-годишният Константин Коев. В кариерата си той се е състезавал за отборите „Рилски спортист”, „Дорстен”. Известно време е трупал опит в САЩ и Германия.

Капитанът на „акулите” сподели, че положителната промяната в тима е видима. В последните 18 месеца клубът е финансово стабилен, а играчите усещат сигурност.

„Хубаво е, че ръководството на БК „Черноморец” дава път на млади и перспективни играчи, като им позволява да развият потенциала си. В другите отбори има доста чужденци и се залага по-малко на младите попълнения”, каза капитанът на БК „Черноморец”. Според него в следващите години тимът ще се развива с бързи темпове,  като много от бъдещите играчи ще дойдат от школите на „Черноморец”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама