Здравко Димитров предлага изнесено заседание на МС в Пловдив

20:37, 18 яну 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Здравко Димитро ще предложи в Пловдив да се състои изнесено заседание на Министерски съвет, на което да бъдат обсъдени приоритетните проекти за областа, събщиха от областна администрация

Ще бъдат направени и приемни дни в общините, на които гражданите да могат да обсъждат своите проблеми.

Какво вече писахме, днес Димитров свика на работна среща кметовете на всички общини в област Пловдив. На срещата присъстваха и зам.-областните управители Георги Пилев, Владимир Маринов и Иван Антонов. Акцент беше актуалната информация за състоянието на региона, след падналите обилни снеговалежи през уикенда.

На срещата бяха направени и няколко предложения, като иницииране на конференция по въпросите на енергийната ефективност и запознаване на кметовете с новите изисквания за кандидатстване за саниране на жилищни сгради.

Оказва се, че повечето общини в пловдивска област имат големи проблеми с числеността на полицейските подразделения. На много места полицейския състав е в изключително намален състав, а община Лъки разполага само с един полицай.

В тази връзка, Здравко Димитров пое ангажимента да свика работна среща с директора на полицията и шефовете на районните управления в област Пловдив, на която да се потърси решение на проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама