Пътищата на територията на Община "Родопи" са проходими

20:22, 18 яну 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички пътища на територията на Община "Родопи” са проходима при зимни условия, съобщиха от общинската администрация. От там уточниха още, че са почистени улиците в селата.

"Насочихме усилията към централните улици и районите около спирките и здравните служби, за да осигурим нормално придвижване на хора и автобуси. Сега насочваме техниката и към по-малките улици в селата",каза зам.-кметът на Община Родопи и председател на Кризисния щаб по снегопочистване Таня Бочукова.

26 човека по спортна стрелба са били резервирали хижа над Марково, която да използват за подготвителен лагер. Снощи са подали сигнал, че пътят нагоре е непроходим и са подали сигнал. Изпратена е техника още снощи до там и трасето е било пробито. Този път е горски и не влиза в графика за почистване на Общината.

"Въпреки това при проблемна ситуация като тази успяваме да реагираме", каза още Бочукова, която е съдействала за разчистването на трасето заедно с кмета на Марково.

В момента без вода са селата Брестовица и Устина, а без електрозахранване са Кадиево, Лилково, Ситово и Оризари. Екипи на ЕВН работят на място, но възстановяването на скъсаните проводници става бавно.

В района на високопланинското село Лилково улиците също са почистени от големия сняг, който стига над 80 сантиметра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама