Георг Спартански отмени предупреждението за пасивност към снегопочистващите фирми

18:49, 18 яну 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Георг Спартански отмени предупреждението за пасивност към снегопочистващите фирми в Плевен и дори ги похвали за добре свършена работа при Втория голям сняг, който в рамките на часове постави в партер целия регион. Според оценката на градоначалника, този път реакцията е била своевременна, а оперативният щаб към общината, ведомствата и ангажираните фирми са се справили адекватно с тежката ситуация.

„Резултатите са налице – въпреки двукратно по-големия снеговалеж, отколкото в началото на януари, основните пътни артерии на Плевен са изчистени до асфалт. Естествено, че гражданите оцениха това усилие и са доволни от постигнатия ефект, който според много от тях не е наблюдаван в Плевен много години назад във времето. Това показва първо ефективността на своевременното реагиране, според договора, още в началото на снеговалежа. Второ, ефективността при работа с по-скъпи химикали, които обаче спестяват след това значителна по обем работа. И този ефект е в полза на гражданите“, коментира Георг Спартански и допълни, че според него община Плевен се е справила със снеговалежа далеч по-добре от редица други общини.

Фирмите продължават денонощно работа до второ нареждане до отстраняване на всички последици от валежа. Последните указания са да навлязат и в малките улици, като обърнат внимание да подстъпите до контейнерите за боклук, за да не се затруднява сметоизвозването. Спартански отново посочи, че многото паркирали коли в целия град затрудняват снегорините.

Оперативният щаб в община Плевен е заседавал три пъти в неделя и рано тази сутрин. В първите 48 часа приоритетът е бил отстраняване на падналите клони по улиците, за да се осигури проходимост за автомобилите. Днес започна и разчистването на тротоарите от нападали клони.

Тъй като работата е много, кметът на Плевен призова гражданите към търпение и разбиране. Георг Спартански благодари на всички плевенчани, които излязоха да почистят междублоковите пространства и прилежащите към жилищата площи, на снегопочистващите фирми за работата им в тежките условия, както и на единствената фирма, отзовала се на призива за безвъзмездно съдействие за разчистването на квартал „Сторгозия“.

В община Плевен днес нямаше населени места в общината без ток и вода, отворен бе и пътят към Пелишат, който вчера бе непроходим заради снегонавявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама