Стефка Григорова е новият шеф на отдел "Култура" в община Плевен

18:20, 18 яну 16 / Политика 25 1029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стефка Григорова е новият началник на отдел "Култура" към община Плевен, стана ясно на пресконференция днес. Въпреки че е добре позната на плевенската общественост, тя бе представена официално от кмета Георг Спартански.

При изказването си Георг Спартански подчерта, че Плевен има нужда да разчупи стереотипите и да прекрати практиката на формално отношение към културата. Той допълни, че културните дейци трябва да бъдат мотивирани, за да работят по-добре и така да издигнат културното ниво на града на по-високо стъпало.

„За тази цел различните творчески гилдии са провели достатъчно много на брой разговори с мен, аз съм поел достатъчно категорични предизборни обещания, свързани и с Културния календар на Община Плевен, и с финансирането на културните мероприятия, и с диалога между ръководството на Община Плевен и представителите на различните културни направления. Едно от нещата, които ще се случат съвсем скоро, е създаването на работещ инициативен консултативен съвет в областта на културата, който ще генерира идеи и ще съветва кмета по отношение на това, което би следвало да се случва в тази област. За тази цел трябва човек, който е енергичен, който е мотивиран,  да е боец в добрия смисъл на думата, който може да работи не по 8, а по 16 часа на ден и който не е в общината, за да запълва бройката”, акцентира градоначалникът.

В новата структура на общината, отдел „Култура” е на директно подчинение към кмета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама