Краят на една легенда: Станка Златева спира с борбата

17:51, 18 яну 16 / Спорт 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева обяви, че слага край на състезателната си кариера заради травма. Това става ясно от публикация в сайта на федерацията по борба.

„Контузията, която ме мъчи от години, този път не ми позволи да продължа. Лечението бе дълго и това не ми даде шанс да се подготвя за олимпийската квалификация през април. И щом няма да мога да се състезавам на игрите в Рио, е логично да спра сега. Никой не може да победи времето и аз не съм изключение. Приемам го за нормално. Все някога трябваше да се случи", заяви двукратната олимпийска вицешампионка.

Сребърната медалистка от игрите в Пекин през 2008 г. и Лондон през 2012 г. имаше болки в гърба, появили се през лятото, още преди първите европейски игри в Баку миналата година.

Все пак Златева ще остане близо до любимия си спорт. От Българската федерация по борба ѝ бе предложен треньорски пост в националния отбор за кадетки.

„Започвам ново предизвикателство. Дано имам късмет, да продължа да съм успешна, да побеждавам, но вече чрез моите състезателки”, каза още Златева. 

Интересен факт от нейната биография е това, че тя беше кандидат за депутат от листите на ГЕРБ през 2013 г. От няколко години тя е в близки отношения с управляващата партия. 

Освен двукратна вицешампионка на Олимпийски игри, Златева е петкратна световна и шесткратна европейска шампионка. Тя е печелила три пъти приза "Спортист на годината" в България и един път на Балканския полуостров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама