В община Разград няма населени места без ток и вода

17:04, 18 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Разград няма населени места без ток и вода, съобщи днес кметът д-р Валентин Василев. Той посочи, че са създадени КПП на изходите на Разград. Продължава почистването на пътните настилки на територията на общината. Проблеми към момента има по два пътни участъка Побит камък - Дянково и Островче, където ще бъде изпратена роторна машина.

Д-р Василев отбеляза, че улиците в общинския център са проходими при зимни условия.  Като критични кметът определи улиците „Странджа”  „Бузлуджа” и прилежащите към тях кръстовища. Кметът заяви, че от страна на общинската администрация са отправени забележки на снегопочистващата фирма заради това, че се почиства само едната част от пътното платно по тези улици. До 17.00 трябва да бъдат почистени и двете платна на големите улици, за да се облекчи придвижването на хората, които се прибират в края на работния ден. Д-р Василев допълни, че лично ще направи обход на тези участъци, за да провери дали са спазени указанията.

Той  призова гражданите да почистят около автомобилите си и пред домовете си, за да може там да минат малки трактори, за да се изчистят и малките улички. Когато от двете страни има паркирани коли, това е невъзможно, каза кметът.

По почистването на снега в Разград работят и две от общинските предприятия, като служителите от ОП “Паркстрой“ са ангажиране в по-ниските части на Разград, а тези от ОП “Ремонтстрой“ са в жк „Орел”.

Кметът допълни, че утре след обед ще бъде взето решение дали да бъде удължена ваканцията на учениците, като уточни, че притесненията му относно пътуващите ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама