Борисов рискува да провали цяла Източна Европа, предупреди Паси

17:03, 18 яну 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Има един ключов въпрос, по който страната ни може и трябва да има водеща роля през 2016-а година, и това е изборът на генерален секретар на ООН”, заяви Соломон Паси.

“България не само че може, а и трябва, а и никой друг, освен нас, не може да я води тази кампания от наше име. От тази гледна точка първото, което трябва да кажем е, че във всяка една такава кампания основната гаранция за успех е скоростта – скоростта, с която се лансира кандидатурата и с която ще се разгърне кампанията. Забавянето е гаранция за провал. Това, че ще има избор за генерален секретар на ООН през 2016-а се знае от 20 години, така че нищо не ни е спирало да започнем кампанията си навреме, а времето, според мен, беше 2014-а година”, коментира той пред БНР.

Според Паси, макар и закъсняло, българското правителство трябва да вземе своето решение.

“С всеки изминал ден Източна Европа се разколебава. Ние имаме един единствен шанс - или може България да обедини Източна Европа и българската кандидатура да се яви обединяваща за Източна Европа, или ние можем да провалим Източна Европа. В момента България и лично българският министър-председател рискува да провали цяла Източна Европа в тази кандидатура”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама