Стартира проектът "Независим живот" в район "Източен"

16:57, 18 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда предстои да заработи на ул."Лотос" 1 в пловдивския район "Източен", съобщиха от общинската администрация.

"Около 60 души, сред които хора с увреждания и възрастни в пълна или частична невъзможност да се самообслужват ще получат така ценната от тях помощ от социалните асистенти, като междувременно се създава работна заетост за 30-ина човека", посочи кметът на района Николай Чунчуков на състоялата се днес встъпителна пресконференция по повод стартирането на проекта.

По думите му, социалните проекти имат най-голям отзвук сред обществеността и като доказателство посочи успешно приключения от районната администрация проект "Помощ в дома".

"Водещ принцип в "Източен" винаги е бил да се работи за хората. Затова предизвикателството и отговорността при реализацията на поредния спечелен проект са огромни", подчерта от своя страна ръководителят на проекта Емил Начев. Според него, екипът с опит в управлението на европейски проекти и млади хора, амбицирани да докажат своя професионализъм, са сред гаранциите за успех.  

Координатор на проекта е Стефка Симеонова, заместник-кметът на района Милка Тодорова - Добрикова е юрист, счетоводител е Величка Митова, а Свобода Тафрова е технически сътрудник.

Проектът "Независим живот – район "Източен" е на обща стойност близо 500 хил. лв. Срокът на продължителност е 23 месеца, а периодът за предоставяне на услугите в Центъра е от 1 април 2016 г. до 30 ноември 2017 г.   

Проектът е по спечелената от района процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – BG 05M9OP001-2.002-0218-С001 "Независим живот", която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

На встъпителната пресконференция освен подробности за проекта, бяха представени условията, на които трябва да отговарят както ползвателите, така и доставчиците на услугите.

Информация за необходимите документи и срокове за подаването им заинтересованите могат да получат в районната администрация на "Източен" на ул. "Лев Толстой" 2.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама