Кристиан Таков: Г-н Борисов, извинете се

16:48, 18 яну 16 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Унизително е да се проверяват разпечатки, но ако дотам докараме унижението на българската държавност, ще трябва да се вадят и разпечатки, и то не по инициатива на прокуратурата, това може да го направи всеки член на ВСС, който няма проблем. Това коментира Кристиан Таков, член на правния съвет на президента и преподавател по гражданско право пред Нова телевизия по повод СМС-скандала във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Изказването му е преди съвещанието на висшите магистрати по темата, след което стана ясно, че всички отричат да са автори на съобщението до Бойко Борисов, но едва десетина са съгласни да предоставят списък от телефоните си.

По думите му това ще доведе до унижението, че министър-председателят на България отказва да разкрие противоправна дейност – непозволено взаимодействие между властите.

„Затова два са въпросите: кой изпрати есемеса? И вторият: защо министър-председателят препрати есемеса? Ако този въпрос изглежда реторичен, то призивът ми е: г-н Борисов, извинете се! Просто се извинете. Всеки греши и никога не е късно да минем на страната на доброто. И да припомня, че разкаялият се е драг Богу не по-малко от праведника", обърна се Таков към премиера.

Според Таков трябва да се изясни кой е изпратил СМС-а, за да може той да си отиде веднъж завинаги от публичността и от съдебната власт и той трябва да го стори сам“.

„Макар че е добре да даде шанс на министър-председателя да измие името си, като лице, което участва, съблазнено от съдебната власт, в такива непозволени взаимодействия", каза още Таков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама