Поетапно освобождават 111 пенсионери от общинските структури в Добрич

16:36, 18 яну 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите в пенсионна възраст, които работят в общинските структури, поетапно ще бъдат освободени, съобщи кметът Йордан Йорданов. Във всички общински звена - предприятия, здравни заведения, училища, детски градини и други, на щат са общо 111 пенсионери.

От тях, както Topnovini.bg вече съобщи, пенсионерите в общинската администрация са девет. От началото на февруари, след изтичане на едномесечния срок, след който ще бъдат прекратени правоотношенията им по взаимно съгласие.

Процесът за освобождаване на работещите, които са в пенсионна възраст, най-рано е започнал в сферата на образование, където броят е бил и най-много. Оказва се, че за едно обявено свободно място в детските градини се явяват по 15 кандидати, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева.

Тя посочи, че процесът ще продължи по-дълго в Центъра за психично здраве, двата общински диагностично-консултативни центъра. Там има по 6-8 специалисти, както и в някои културни институции, където трябва да бъдат привлечени квалифицирани специалисти. „Това не е нещо, което се прави от днес за утре. Търсим специалисти”, обясни кметът. Той увери, че ще се търсят всички възможни начини за обявяване на свободните работни места, включително и във фейсбук групите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама