Хилари Клинтън нарече Путин хулиган

16:32, 18 яну 16 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън сравни руския президент Владимир Путин с хулиган, пише "Ню Йорк Таймс".

На въпрос дали ще се опита да поднови добрите отношения с руския президент, Клинтън отговори, че всичко зависи от това какво ще получи в замяна и побърза да напомни, че в годините, когато заема поста Държавен секретар на САЩ, е било постигнато споразумение за съкращаване на ядрените оръжия.

Хилари Клинтън заяви, че отношенията й с Путин са "интересни" и частично построени на взаимно уважение, но по думите и между тях има известна доза враждебност.

"Както много хулигани, той ще взима толкова, колкото може, до момента, в който не го спорете", поясни екс държавният секретар.

В края на декември друг претенденд в президентската надпревара - Джеб Буш, също нарече руския държавен глава хулиган. "Ние губим влиянието си в света, а Путин го набира все повече. Той е дикратор. Той е хулиган", каза тогава Буш.

За разлика от Клинтън и Буш обаче, Доналд Тръмп приветства мира с Русия. Това стана ясно след думите на подкрепа, които президентът отправи към него. Путин заяви, че счита Тръмп за лидер в тазгодишните избори в САЩ, което поласка милиардера. "Винаги е голяма чест да получиш такива приятни комплименти от човек, който е толкова уважаван не само в страната си, но и извън нея", посочи Тръмп и бвини съперниците си в презиборната надпревара в завист към руския президент.

В началото на януари 2016 г. от Белия Дом публикуваха изявление на бившия държавен глава Бил Клинтън, който по време на президентството си заяви, че едва избраният тогава за президент на Русия - Путин, "има огромен потенциал".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама