Тодор Еленков е назначен за зам.-кмет по обществен ред и сигурност

16:26, 18 яну 16 / Политика 25 1016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тодор Еленков бе представен днес от Георг Спартански като заместник - кмет с ресор "Обществен ред и сигурност". В мотивите си за назначението му кметът изтъкна, че през последните години, той е бил ангажиран именно с такъв вид дейност.

„Г-н Еленков има представа като бивш общински съветник и като политическо лице и общественик, както по отношение на практическата ситуация на територията на град Плевен и на общината, така и за очакванията на хората, свързани с осигуряване на по-добър ред и сигурност”, обясни избора си кметът.    

Акцент в дейността на Общината трябва да бъдат всички практически действия, свързани с изпълнението и контрола върху изпълнението на наредбите на Община Плевен, част от които са свързани именно с опазване на обществения ред, спазване на общоналожени правила на поведение. Особено наболели са и проблемите със сигурността в малките населени места, подчерта Георг Спартански. Той допълни, че е успял да направи общ преглед за състоянието на Инспектората и охраната и управление при кризи, от което е стигнал до заключение, че има какво да се подобри в работата и на този общински отдел - кадровия състав и запознаването на служителите с общинските наредби.

„В звено „Инспекторат” трябва да работят хора, които са достатъчно мотивирани, достатъчно добре професионално подготвени, да имат нужните чисто човешки и морални качества да заемат тази длъжност. Не е тайна, че има сигнали за това, че част от хората, които се занимават с тази дейност, не изпълняват по най-добрия начин своите ангажименти. През годините и назад съм получавал сигнали предимно от собственици на магазини, че някои от инспекторите злоупотребяват с правата си и се опитват да получават неправомерни облаги във връзка с дейността си, свързана с контрола на общинските наредби. По никакъв начин категорично няма да толерирам такива практики, тъй като те не са просто достойни за порицание, а са и престъпление по Наказателния кодекс”, заяви кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама