В летище Долна Митрополия започва втори курс за летци за бойната авиация

16:07, 18 яну 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония, днес бе дадено началото на втория курс за интензивна летателна подготовка на млади летци за изтребителната авиация. Това информираха от Учебна авиационна група "Георги Бенковски" с уточнението, че курсът ще продължи до края на следващата година.

В групата са включени осем млади летци, като пет от тях са от базата на ВВС в Граф Игнатиево. Останалите трима са от военното формирование в Долна Митрополия. Всички те преминаха през теоретичен курс, последван от изпит за допускане до летателна дейност.

Съгласно план-графика първият етап от тяхното обучение ще се проведе на самолет РС-9М. До средата на 2017 год. те трябва завършат програмата за първоначално обучение и да достигнат ниво на подготовка за присвояване на класна специалност „Военен пилот трети клас”. Вторият етап от обучението им ще се проведе на самолет L-39 ZA.

Бъдещите летци бяха поздравени от командира на УАГ "Георги Бенковски" полковник Юлиян Радойски. Той връчи на всички участници в курса книгата „Въздушните асове на България”, с пожеланието тя да бъде не само спомен от този ден, а и техен морален наставник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама