Обявено е бедствено положение в община Самуил

16:00, 18 яну 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради тежката зимна обстановка е обявено бедствено положение в община Самуил за, съобщи зам.-областният управител на Разград Нурие Црънгалова. То ще продължи до 10 часа утре. Причината е, че няма достъп до част от населените места в общината, сред които са Голям извор, Ножарово, Хърсово и Владимировци. По думите на зам.-областния управител са предприети всякакви мерки за разчистване на пътищата до тези населени места. Продължава без водоподаване да са общинският център Самуил, както и селата Хума, Хърсово и Голяма вода. Със заповед на кмета на общината д-р Бейтула Сали е удължена с още два дена принудителната ваканция на учениците, няма да работят и детските градини на територията на общината.

Обстановката в община Лозница също е тежка. Все още са затворени за движение пътищата от общинската пътна мрежа. Затворен е и пътя от кръговото на Трапище към Лозница. Без достъп е и село Костанденец в община Цар Калоян, като е изпратена роторна машина за почистването и осигуряването на достъп до селото.

Црънгалова заяви още, че са взети необходимите мерки за координация между институциите.  От пожарната дирекция са изпратили високопроходим автомобил до община Лозница за транспортиране на шестима пациенти на хемодиализа. Поради усложнената обстановка те ще бъдат настанени в разградската болница за по-дълъг период.

През почивните дни служителите на областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на 17 сигнала за паднали дървета, изпочупени клони и пожари. Екипите са се отзовали и на сигнали с бедстващи хора, които са били евакуирани. Единият от сигналите бил за бедстващ с автомобил, който закъсал на пътя за сметището. Имало е и сигнал за трима бедстващи в хижа „Ахинора” край Исперих, като двама от тях отказали евакуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама