Областният управител на Плевен инспектира снегопочистването в Народен парк "Кайлъка"

15:55, 18 яну 16 / Политика 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Плевен Ралица Добрева лично инспектира състоянието на Народен парк "Кайлъка", информираха от пресцентъра на областна управа. При проверката бяха установени нападали клони и дървета по алеите.

Най-належаща нужда от спешна намеса имаше в района на езерото, където дебело дърво, паднало под напора на тежкия и мокър сняг, бе препречило пешеходната алея. След проведен разговор на областния управител Ралица Добрева с Емил Маринов – началник на ОУПБЗН – Плевен, екип на гражданска защита за минути се отзова, за да отстрани паднали дървета в парка.

Ралица Добрева изказа благодарност за светкавичната реакция на Гражданска защита при тази и всички други ситуации, настъпили заради тежката зимна обстановка. Тя изрази задоволство от факта, че в област Плевен държавните институции работят в пълен синхрон, за справяне със ситуацията. От пресцентъра допълват, че областният управител поддържа непрекъснат контакт с кметовете на общини и всички отговорни институции, за да не се допусне бедствена ситуация в региона.

От полицията допълниха, че само през почивните дни, служители на Пожарна безопасност са участвали в ликвидирането на 58 произшествия: разчистване на основните пътни артерии в града и осигуряване проходимост за пешеходците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама