Варненска болногледачка влиза в затвора за кражба от пациент

15:19, 18 яну 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В процедура на съкратено съдебно следствие Варненският районен съд наложи на 55-годишната Величка Иванова наказание от 6 месеца затвор. Тя бе призната за виновна в това, че на 20 март 2013 година е отнела от портфейла на пациент във варненска болница сумата от 220 лева, съобщиха от пресслужбата на магистратурата. 

Подсъдимата била наета по обява във вестник за придружител на болен човек по време на следоперативния му престой в болнично заведение. Няколко дни тя се грижила за пациента, изпълнявала негови поръчки за покупки от близкия магазин, включително и за теглене на пари от дебитната му карта.

В последния ден на услугите й като болногледач Иванова се възползвала от  ангажираността на пациента с медицински манипулации и измъкнала незабелязано от портфейла му наличните пари. Междувременно успяла да получи от близките на пострадалия и договореното предварително възнаграждение за услугите си.

Кражбата е извършена от подсъдимата в условията на опасен рецидив. 55-годишната жена е многократно осъждана, основно за посегателства срещу собствеността. Тя следва да търпи присъдата си в затвор при първоначален строг режим.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама