Във ВСС отричат за СМС-а до Борисов, само половината дават разпечатки (обновена)

15:08, 18 яну 16 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва десетина членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) са обявили, че ще предоставят разпечатки от телефоните си, за да докажат, че не са автори на СМС-до Борисов. Това стана ясно след спешно съвещание на висшите магистрати, което продължи близо час и половина. 

Единствено шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров спря при журналистите след края на сбирката и обяви, че са присъствали 20-души, от които половината са съгласни, а другата - не, да дадат разпечатки. Всички обаче единодушно отрекли да са изпращали съобщение до Борисов.

Самият Тодоров обяви, че не е писал СМС-а, но и не е съгласен да даде списък със съобщенията, изпратени от неговия телефон.

От тримата големи на съвещанието, което е инициирано от Кризисния щаб на съвета, присъстваше единствено председателят на Върховния административен съд Георги Колев. На влизане в сградата на институцията той каза пред журналистите, че не е запознат със ситуацията около СМС-а.

Според него ВСС не трябва да продължава да се занимава с подобни случаи, защото това отнема времето за ефективна работа на съвета. На въпрос дали някой от членовете на ВСС докладва на премиера Бойко Борисов какво се случва там, той попита „Колко от медиите имат докладчици по време на заседание".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама