Антоана от Шумен празнува пълнолетие с A.V.A. на сцената на X Фактор

14:46, 18 яну 16 / Култура 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменката Антоана Димитрова, която е част от групата A.V.A. ще сбъдне тази вечер една от мечтите си. Талантливото момиче навършва днес 18 години и ще  празнува пълнолетие на сцената на X-фактор.

„Антоана много искаше това да се случи, радвам се че желанието й се сбъдна”, разказа майка й Антоанета, която от няколко месеца е неотлъчно до дъщеря си в София. По думите й, напрежението е голямо, но пък и емоциите в музикалния формат са страхотни.

Ако се брои и времето от кастингите досега, вече близо 6 месеца Антоана е в сбъднатата си музикална „приказка” и не спира да работи. Колегите й от шоуто я наричат на шега „Желязната лейди”,  защото е много упорита и прави нещата докато се получат, допълни майка й. Момичето пее от тригодишно, а от първи клас ходи на уроци по музика във вокалната школа „Стани звезда” в Шумен.

„Нейният талант е ключът към успеха й”, смята майка й и се гордее с гласовитата си дъщеря, която винаги пее от сърце и не се притеснява от голямата сцена.

Заради изявите си в X Фактор, единадесетокласничката от Природо-математическата гимназия в Шумен пропуснала почти целия първи учебен срок, но ще мине на индивидуален план, за да завърши годината успешно. Освен това училището много я подкрепя и винаги й дава възможност за изява, не е имало концерт без нейно участие, уточни майка й.

До финала на музикалния формат остават два лайфа и шуменката има всички шансове да спечели заедно с групата си, смята вокалната й педагожка Марияна Ставрева. Тя работи с Антоана вече 10 години. Момиченцето се записало в школата едва осемгодишно, наблягало на подготовката и не пропускало репетиция. 

Тийнейджърката дори не е ходила на море за повече от седмица, за да не излезе от форма. Родителите също следвали стриктно съветите, които учителката давала на начинаещата певица. Антоана е лауреат на много престижни награди от многобройните конкурси, на които се е явявала през годините.

„Много е атрактивна, добре стои на сцената, може да изпее всичко – и балади и бързи парчета. В репертоара си има над 50 песни”, хвали я Ставрева. Педагожката е категорична, че желанието и постоянството са много важни, за да има добри резултати. Занятията трябва да са минимум два – три пъти седмично, за да напреднат децата.

„Моята работа като вокален педагог е да поставя гласа на правилно място – да извадим тембъра, цвета на гласа, да направя от децата технически виртуози”, разказа Ставрева, която е много доволна от успехите на талантливата си ученичка. Тя решила да се пробва във формата, за да провери има ли шансове да се развива в тази област.

Двете заедно обмислили с кои песни Антоана да се яви на кастинга за музикалния формат, а по време на цялото шоу непрекъснато се чували по телефона. На Коледа пък, Антоана си била в Шумен и репетирали заедно, допълни преподавателката, която от 15 години ръководи школата си в Младежкия дом в града и подготвя млади поп и рок изпълнители.

„Над 50-60 деца са минали оттук през годините, осем мои ученици продължават професионално образованието си в Музикалната академия в специалностите поп и джаз пеене. Двама от тях – Тюркян и Дамян участваха в „Гласът на България”, Симеон Йовчев пък беше в предишните издания на X Фактор”, доволна е Ставрева.

По думите й, този музикален формат е единственият, който помага за реализацията на младите изпълнители, за разлика от подобните му - „Гласът на България” или „България търси талант”.

Ани от София, Велина от Варна и Антоана от Шумен са заедно на сцената в групата A.V.A. едва от 2 месеца, но пък са се сработили страхотно.

„Трудно е, защото когато си в група трябва да се съобразиш с почерка на колегите си.  Когато пееш индивидуалните си партии, трябва да се отличиш и да покажеш темперамента си, а щом запеете заедно е нужно да подравниш и да звучите като един”, коментира Ставрева.

По нейна преценка момичетата са успели да направят точно това, особено в последната песен на Шиниъд О Конър, която била изключително трудна, но много майсторски я изработили. За това безспорна заслуга има и менторката им Люси Дяковска – вижда се, че тя е изключително всеотдайна и работлива, категорична е Ставрева.

Тя ще бъде много щастлива, ако ученичката й спечели наградата от X Фактор. Ако продуцентите успеят да реализират момичетата като група за 1-2 години, това ще е един успешен старт и за бъдещата индивидуална кариера на Антоана, смята преподавателката й. Освен това според нея е редно българският X Фактор да бъде спечелен от българи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама