Пребитият Стоян Тончев: Аз нямам врагове, кметът Алексиев гузен негонен бяга

14:22, 18 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз нямам врагове. Те (Община Поморие – б.р.) сами си стават врагове, защото им е нелицеприятна истината и не им е удобна. Аз си работя и си казвам истината. Това е.”

Така отговори пребитият Стоян Тончев на въпрос на Topnovini.bg кои са му неприятелите, които биха поръчали побоя над него. Той продължава да поддържа версията, че единствената причина за инцидента с него се корени в това, което публикува в рубриката „Градът” в сайта си zadkulisite.com.

Тончев определи като „гузен негонен бяга” писмото на поморийския кмет Иван Алексиев, което беше изпратено по-рано днес до медиите (виж прикачения файл). В него градоначалникът отхвърля обвиненията по адрес на Общината, казани от Стоян Тончев в сутрешния блок на национална телевизия. Алексиев заявява, че по публикации в сайта zadkulisite.com и по-конкретно в рубриката „Градът” се извършват проверки, които до момента не са констатирали квалифицираните от него нарушения.

„Кметът може да си опровергава, той ме съди за клевета. Но има преписка срещу Общината, включително и след мои разследвания. Никой не го е обвинил, той да не ходи гузен негонен бяга, а да изкара некролога, дето си го е направил и обикаля с него да му се смеят съдии и прокурори. Аз казвам, че нещата трябва да се търсят в Община Поморие, защото това е основното, което съм критикувал. Има 16 съставени акта на длъжности лица, включително и на кмета. В преписка от Агенцията за държавна финансова инспекция пише, че Община Поморие е ощетена в значителни размери, на фирми са изплащани суми над договорените, не са се провеждали обществени поръчки съгласно Закона. Това не съм го казал аз, а от агенцията са го констатирали. А това, че аз го разпространявам и пробвам дали прокуратурата работи, е друг въпрос”, заяви Стоян Тончев.

Пострадалият категорично отрича версията в основата на нападението да стоят неща, свързани с интимния му живот. Той определи като „пълни глупости” информацията за двама задържани мъже за побоя над него.

„Може да са разпитвали хора, но да има задържани с доказателства срещу тях – това е абсолютна глупост, спусната да се смекчи общественото недоволство след случая. И се намесват любовни триъгълници и на баба им хвърчилото. Пълни простотии, защото не могат да си свършат работата и се чудят какво да измислят, за да се забатачат още повече и да не разкрият истинските извършители”, коментира пишещият.

В момента Тончев продължава да се възстановява в МБАЛ-Бургас от травмите, нанесени му при побоя. Предстои да му бъдат направени операции на носа и скулите. Засега не е ясно още колко време помориецът ще остане за лечение в бургаската болница.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама