Днес е "най-тъжният" понеделник в годината

14:07, 18 яну 16 / Свят 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днешният ден е т.нар Blue Monday или "най-тъжният" ден от годината, съобщава британският вестник "Метро". 18 януари, 3-ият понеделник на месеца, е определян за най-депресиращият ден в годината от британците.

Лошата му слава се дължи на факта, че много хора са се завърнали у дома, след като са посетили близките си по празниците и трябва да ходят на работа.

Изследване сред британците

Компанията за автосервизи Kwit fit поръчва изследване сред 2000 британци, а резултатите от него гласят, че 42% от хората в днешния ден се карат вкъщи или в автомобила относно изминалите празнични дни - критични бележки относно близки и роднини, неподходящо отношение към тях и критики относно неучастието в приготовленията.

Финансови притеснения са повод за тъгата сред 29 на сто от британците, а други 13% са депресирани от факта, че трябва да се върнат на работа. 12% от анкетираните посочват, че не са си починали по време на празниците и това се усеща в днешния понеделник.

За това колко мрачно е начало на третата януарска седмица през годината пръв се досетил ученият Крис Арнол през 2005 г. Тогава психологът от университета в Кардиф изготвил специална формула, която се основава на лошото време през януари, на натрупаните дълговете след коледните и новогодишните празници и времето, изминало след неработните зимни дни.

За да не изпадат в депресия в "тъжния понеделник", в. "Дейли Мирър" съветва британците да загърбят новогодишната си диета и да започнат деня с обилна закуска. След това да си направят резервация за едно приятно пътуване. Също така през целия ден да слушат хубава музика, а вечерта да прекарат с половинката си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама