Сериозен корупционен скандал и в тениса

14:10, 18 яну 16 / Свят 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от последните носители на трофея от стартиралия днес турнир от Големия шлем Откритото първенство на Австралия е сред 16-те тенисисти, които са докладвани неколкократно за загубени мачове при направени много подозрителни залагания срещу тях. Това става ясно от съвместно разследване на "Би Би Си" и "Бъз фийд". 

Освен за конкретния играч е открита информация за корупция и за победител на двойки на "Уимбълдън". От разследването става ясно, че половината от проверените 16 състезатели играят в момента на първенството в Австралия.

Победители в Мелбърн през последните години са Роджър Федеред, Хуан Мартин дел Потро, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри и Марин Чилич. 

Световният номер едно Джокович призна веднага след появилата се информация за корупция, че през 2007 година е получил предложение на стойност 200 000 долара, за да загуби двубой от турнира в Санкт Петербург. Той обаче отказал. 

За съмнителните резултати от някои тенис мачове сигнализирали руски и италиански компании за залози. Те направили списък с двубоите, като в него попаднали 70 играчи, които били докладвани на тенис ръководителите в последните 10 години.

Разследването е започнало още през 2008 г. Все още няма отговор от страна на световната тенис федерация.

Това е пореден скандал в света на спорта. Припомняме, че през миналата година светът на футбола беше разтресен от корупционен скандал по върховете на ФИФА. Стана ясно, че чрез подкупи определени страни са успявали да спечелят домакинство на Световно първенство по футбол.

В Русия пък затвориха антидопинговата агенция, след като бяха установени редица нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама