Продължава съвместната работа по транспортирането на болни на хемодиализа в Русенско

13:43, 18 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вследствие на влошените през последните дни метеорологични условия, вчера ръководителят на звено „Автотранспорт“ към МБАЛ- Русе Стоян Караиванов и комисар Димитър Павлов, директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе взеха решение извозването на болни на хемодиализа от общините Две могили и Борово да бъде извършено още същия ден, съобщават от русенската болница.

След уточняването на адресите и телефоните на болните е създадена необходимата организация. От регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе са поели отговорност за транспортирането на пациенти от Две могили и селата Кацелово и Иваново, а с транспорт на МБАЛ- Русе бяха докарани болните от Борово.

За пациентите на хемодиализа от община Ветово първоначално е бил организиран железопътен транспорт до града, но тази сутрин, със съдействието на Община Ветово два автомобила на МБАЛ- Русе са били ескортирани с високопроходим автомобил до главния път на село Писанец. С малко закъснение всички болни са били докарани в отделението за диализно лечение на МБАЛ- Русе.

Днес съвместната работа по транспортирането на болни на хемодиализа на МБАЛ- Русе и регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе продължава. Поддържа се постоянен контакт с отделение "Диализно лечение". Предвид лошото време е създадена организация болните да бъдат настанени в отделенията на русенската болница за последващо лечение.

От вчера МБАЛ- Русе подсигурява и снегопочистването на вътрешноболничните пространства - обходи, изходи и паркинги - с цел да осигури улеснен и безопасен достъп на гражданите и линейките до болничното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама