54 души са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение на МБАЛ- Русе

13:33, 18 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение на МБАЛ- Русе от 16 януари до 07:30 часа днес. Травматологичния кабинет са посетили общо 22 пациенти, половината от които с травми и оплаквания вследствие на влошените метеорологични условия през почивните дни.

5 от случаите са пациенти с травми на долен крайник и 3 – със счупвания на долен крайник. Други 3 от случаите са с фрактури на горен крайник. 2 са хоспитализирани, а на останалите е назначено домашно лечение, съобщават още от МБАЛ- Русе.

32 са преминалите през хирургичния кабинет на Спешно отделение, 7 от които са пострадали заради лошото време. От тях 2 са случаите вследствие на пътно- транспортни произшествия.

Един от пострадалите е настанен за болнично лечение, а другият е постъпил с черепно-мозъчна травма. 3 от пациентите са настанени в неврохирургията с фрактура на главата. 2 са случаите, възникнали след падане – 1 със счупване на носа и 1 дете с контузия на носа.

За днешния ден до 10:30 часа е постъпила само 1 жена с фрактура на горен крайник, но се очаква бройката на пострадалите да се увеличи по-късно през деня поради усложнените зимни условия и трудното придвижване по улиците на града. Лекарите напомнят при лоши метеорологични условия да бъдем внимателни и по възможност да излизаме само при необходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама