Обвиниха двама предложили подкуп на полицаи в Казанлък

13:24, 18 яну 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора води две бързи производства за предложен подкуп на полицаи – престъпление по чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Първото бързо производство е срещу Осман Л., на 50 г., за това, че на 15 януари 2016 г. в  Казанлък е дал пари в размер на 20 лева на длъжностно лице – старши полицай от Районното управление в Казанлък, за да не му състави акт за нарушение на Алим Л., който е управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, без да има шофьорска книжка.

Осман Л. е пътувал с Алим Л. в автомобила. Той хвърлил банкнота от 20 лева през отворения прозорец на полицейския автомобил и парите попаднали в краката на полицая. Служителят на МВР не ги взел и веднага  сигнализирал, и на място е бил изпратен екип за оглед. Осман Л. е бил задържан за 24 часа  по Закона за МВР.

Второто досъдебно производство е срещу Гердан М., 43 г. от Крън, за това, че на 15 януари т.г. в  Казанлък дал банкнота от 50 лева на старши полицай за да не извърши му състави протокол за проверка на моторно превозно средство. Гердан  М. е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ и бил спрян за проверка в Казанлък.  Той отказал да бъде тестван за алкохол и да даде кръвна проба за анализ. Приближил се до патрулния автомобил и хвърлил на багажника на полицейската кола банкнотата.  Гердан М. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора са извършени огледи, иззети са банкнотите с номинал 20 лв. и 50 лв., разпитани са като свидетели полицаите, извършили проверките. Предстои в срок до седем дни разследването по двете дела да приключи и да бъдат внесени обвинителни актове в Окръжен съд Стара Загора.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама