Кметът Йордан Йорданов призова граждани и търговци да почистват, забрани паркирането на коли по улиците

13:06, 18 яну 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед с оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка и обилния снеговалеж, придружен със силен вятър прeз последните два дни. С нея той призовава гражданите да проявят отговорност и активност и излязат пред домовете си за почистване на прилежащите им блокови пространства и тротоарни площи, с цел нормална проходимост  и движение на пешеходците.

Собствениците на  магазини, заведения за обществено хранене и други такива обслужващи населението в общината трябва да създадат необходимата организация за почистване на падналия сняг.

Управителя на „А.С.А. България ” - филиал Добрич, трябва да мобилизира цялата изправна налична техника и създаде организация и режим на работа за почистване  и опесъчаване на уличната мрежа на общината с цел нормализиране движението на градския транспорт.

Ръководителите на търговски дружества, фирми и организации, които имат налична техника, пригодена за работа в тежки зимни условия, трябва да създадат необходимата организация и да почистят прилежащите им площи и вътрешни фирмени пътища с цел нормален достъп.

Кметът забранява паркирането на лични автомобили на пътните платна. Те трябва да се паркират на места, където не затрудняват  снегопочистващата техника, за да може  снегопочистването да е ефективно.

За неизпълнение на разпореждания на контролиращия орган – екоинспектори или КАТ и Първо Районно управление на полицията, във връзка  с непочистени площи и неправилно паркирани моторни-превозни средства, да се съставят административни актове, предвижда още кметската заповед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама