Варненка внесе хероин за приятеля си в затвора, отива на съд

12:52, 18 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31-годишната Ангелина Трифонова от Варна ще бъде изправена пред Окръжния съд, след като прокуратурата внесе обвинителен акт срещу нея, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Подсъдимата се запознала с М. Михайлов през 2013 година и започнала да го посещава в затвора, където той излежавал присъдата си. Връзката им продължила и през следващата година. В средата на май Трифонова купила хероин и хранителни продукти. В хляба, приготвен за затворника, младата жена укрила наркотика, опакован в найлоново пликче, и отишла в помещението на затвора, където се предавали пратките за лишените от свобода.

Надзирателят, който проверявал  пакетите, извадил хляба от опаковката и забелязал скритото пликче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. От назначената физико-химическа експертиза станало ясно, че това е хероин с тегло 0,18 грама, със съдържание на активен компонент диацетилморфин 35,40%.

31-годишната жена, която е била наркозависима и осъждана, не се признава за виновна. Според обясненията й пратката с наркотика тя получила от родителите на Михайлов.  Лишеният от свобода обаче категорично отрича тази версия. По думите му неговите родители са в чужбина, а в деня на внасянето на наркотика той не е очаквал свиждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама