Обстановката във Варна е нормална при зимни условия

12:36, 18 яну 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички основни пътни артерии във Варна са обработени с луга, почистени са и по-критичните участъци – Аспаруховият мост, пътят за Виница, пътят за Аксаково. Входове и изходи на града са проходими при зимни условия.

Градският транспорт се движи нормално, почистени са подходите към детски, социални и здравни заведения. Снегопочистващите фирми са получили указания за премахване на висулки от подлезите. Това вече е извършено в автоподлеза до Фестивалния и конгресен център и на ул. "Шипка“, работи се и по останалите места, увери Купен Пашов, началник отдел "Дейности по защита на населението".

Екипите, които обработват спирките и подлезите със сол и луга срещу заледяване, са в готовност за работа през цялата седмица, когато се очакват ниски температури.

Според синоптичната прогноза за периода 18 – 24 януари времето ще е студено с предимно отрицателни температури.

По данни на НИМХ – БАН, филиал Варна, в понеделник валежите от сняг ще продължат, но късно следобед постепенно ще започнат да спират. Ще духа силен вятър от север-северозапад и в Североизточна България ще има навявания и преспи. Видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, максималните от минус 5 до 0. Към надвечер вятърът ще започне да отслабва.

В нощта срещу вторник ще започне да се изяснява. Минималните температури на места ще се понижат до минус 11 – минус 12 градуса. През деня ще е слънчево, с максимални температури под нулата – между минус 7 и минус 2 градуса.

В сряда ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Сутринта на места е възможно да се образува мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще се понижат още – до минус 17, минус 12 градуса, а на места в северните райони и до минус 20. Максималните ще се повишат съвсем слабо.

В четвъртък ще има променлива облачност, в процес на увеличение. Отново е възможно на места да се образува мъгла. Температурите ще се повишат – минималните с 3 до 5 градуса, а максималните с 1-2.  

От петък до неделя ще е предимно облачно. На места ще прехвърча сняг. Със слаб до умерен североизточен вятър отново ще нахлуе по-студен въздух.

Вълнението на морето по крайбрежието ще е значително в понеделник – от 3 до 4 бала, а през останалите дни ще е 1-2. Температурата на морската вода ще се понижи до 3 - 6 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама