17 села в Пловдивска област без ток

12:40, 18 яну 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17 села в област Пловдив все още имат смущения с електроснабдяването, съобщиха от EVN България. Общо 53 екипа на дружеството в областта продължават работа по възстановяване на електропроводи и възстановяване на стълбове.

Екипите на дружеството са упели да възстановят електрозахранването за 60 населени места в Югоизточна България, като основната част от тях са в Родопите и района на Карлово.

В област Пазарджик 29 села остават без захранване към момента, основно в родопската част. 24 групи продължават работа в района като са регистрирани и 5 счупени стълба.

Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават да работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани свисокопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти.

Възстановяват се скъсани въздушни електропроводи, изграждат се нови стълбове от мрежата. По много електропроводи се извършва физически обход по дължината на линията.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама