Русенският университет представи проект за обучение по енергийна ефективност и възобновяема енергия

12:30, 18 яну 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес в Русенския университет бе представен проекта „Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии“ се финансира в рамките на Програма BG04 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Информацията съобщават от учебното заведение.

Основната цел на проекта е да допринесе за успешното използване на различните финансови инструменти, насочени към намаляване на енергопотреблението, повишаване на енергийната ефективност (ЕЕ) и устойчиво развитие на производството на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Целевите групи на проекта включват: общински и държавни служители от общините в Дунавския регион; енергийни мениджъри; експерти; енергетици; лица, занимаващи се с разработване на планове и проекти по енергийна ефективност; лица, занимаващи се с одити.

Екипът на проекта включва утвърдени преподаватели от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в областите ЕЕ и ВЕИ; специалисти от консултантската компания „Енкон Сървисис“ ООД, специализираща в областите ЕЕ и ВЕИ. Продължителността на проекта е от Ноември 2015 г. до Април 2016 г, като е предвидено да се извършват три вида дейности: обучителна дейност; консултантска дейност; осигуряване на визуализация и публичност.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия” по ФМ на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Русенски университет „Ангел Кънчев” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, страните-донори и Програмния Оператор на Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”.

Проектът „Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии” се финансира в рамките на Програма BG04 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Обучителната дейност ще се извършва в общините Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Свищов, Русе, Разград, Тутракан, Силистра и Добрич. Предвидено е да се извърши ефективно обучение на 300 общински, областни и други служители, отговорни за внедряване на мерки за ЕЕ и ВЕИ. 

Консултантската дейност на персонал от общински, областни и други институции, отговорни за внедряване на мерки за ЕЕ и ВЕИ, включва осигуряване на консултации по време на обучението; осигуряване на дистанционни консултации по електронна поща или скайп, както и планови консултации по график; предоставяне на конкретни консултации при решаване на по-сложни казуси.

Повече информация относно целите, участниците, екипа и дейностите по проекта можете да намерите на сайта на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама