Съпартийците на пребития Тончев: Обществото е в морална разруха

11:49, 18 яну 16 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Партията на зелените" с Владимир Николов призова органите на реда да си свършат работата и да доведат до край разследването на побоя на журналиста Стоян Тончев от Поморие. Той бе кандидат за общински съветник именно от листата на тази партия.

„Това беше върхът на сладоледа. Водил е листата на партията в Поморие. Знае се, че е хаплив човек. Познавам го добре. Мисля, че всеки има право да пише това, което смята за нужно“, подчерта говорителят Валентин Симов. "Ако определяте това за демокрация, аз смятам, че това е някакъв псевдомодел. От партията не вярваме нито на Румяна Бъчварова, нито на политическите сили, които управляват – ГЕРБ и Реформаторския блок“, обясни той.

Председателят на партията Владимир Николов допълни, че побоят над журналиста в Поморие е изключително зверство. „Няма причина, която да заслужава такъв отговор. По този начин не си помагаме, а си вредим, даваме лош пример. Дали са го били по лични причини или заради разследванията му, няма никакво значение. Въпреки че не вярваме, че ще се стигне докрай, призовавам компетентните органи да си свършат работата“, обясни Николов.

За агресията той коментира, че трябва да се открие къде е генезисът на проблема, защото липсва сигурност. „Липсва ценностна система. Пред морална и материална разруха сме на обществото. Не е нормално 10 минути в новините да се дава черна хроника.

Трябва да се обърне внимание и на бежанската криза. Нещата излизат извън контрол не само за България, но и за ЕС, който е сериозно застрашен. Не става дума да търсим, виновен или да се искат оставки, просто трябва да си свършим работата. Работим на парче от днес за утре и после чакаме резултати“, отбеляза Николов. Според него трябва да се гледат националните си интереси. „Трябва да не сме слуги на когото и да е, без значение дали е САЩ или Русия“, категоричен бе още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама