Електрозахранването на повече от 100 населени места е възстановено

11:31, 18 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електрозахранването на 103 населени места в Североизточна България вече е възстановено, съобщиха от електроразпределителното дръжество, което обслужва и област Велико Търново.

Специализирани екипи продължават да рзботят за отстраняване на пораженията върху електроразпределителната мрежа вседствие на снежната стихия - счупени стълбове, скъсани проводници и повредени изолатори от паднали дървета и клони.

Продължава и работата в пряка връзка с областните и общинските власти за справяне с възникналата ситуация вследствие на зимната стихия. Специализирана техника беше привлечена от Националния военен университет „Васил Левски“ и е помогнала почистването на пътища и улици към селата Беляковец, Буковец, Шемшево, Леденик и Пушево.

През съботно-неделните дни 20 населени места от община Велико Търново са били с прекъснато електрозахранване. Към 15,00 ч. В неделя бе възстановено подаването на ток в 6 от тях. Проблеми все още има в Габровци, Райковци, Войнежа, Малки чифлик, Хотница, Шереметя, Велчево, Момин сбор, Церова кория, Вонеща вода, Къпиново, Миндя, Ново село и Леденик, където продължават да работят екипи на „Енергото“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама