Една катастрофа и петима пияни шофьори регистрираха в Шуменско

11:14, 18 яну 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През почивните дни са установени петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и един неправоспособен шофьор, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. 

На 16 януари около 22 часа за проверка в Нови пазар е спрян водач на лек автомобил Опел “Корса” с варненска регистрация. Установено било, че зад волана е С.Н./42г./ от Нови пазар. След тест с дрегер за наличие на алкохол са установени 2,23 промила в издишания въздух. Водачът е отказал да даде кръвна проба за анализ.

В 00.40 часа на 16 януари на бул.”Мадара” в Шумен  при проверка е установен водач на БМВ с варненска регистрация, който управлявал с 1,40 промила алкохол. Ю.А. е отказал да даде кръвна проба,  на 16 януари в село Венец е установен и 32-годишен, който управлявал  с 1,28 промила алкохол в издишания въздух

Неправоспособен, седнал зад волана на лек автомобил “Пежо” с шуменска регистрация, е установен на 15 януари в Каолиново. При извършената проверка станало ясно, че Д.И./22г./ от село Пристое управлява повторно, без да притежава свидетелство за управление и в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред.

Около 00.15 часа на 17 януари в Нови пазар е установен водач, управлявал лек автомобил с 1,96 промила алкохол. 34-годишният И.М. е с наложена мярка пробация за същото нарушение.

Около 01.40 часа на 17 януари за проверка в на ул.”Марица” в Нови пазар е спрян водач на лек автомобил “Пежо” с шуменска регистрация. Установено било, че зад волана на автомобила е А.А./25г./ от града. Пътните полицаи го тествали за алкохол, дрегерът отчел 1, 52 промила в издишания въздух.

Около 14.20 часа на 16 януари е възникнал пътен инцидент на ул.”Плиска”  в Нови пазар. 

50-годишният Н.К. от Шумен с  Рено “Меган” не пропуснал движещият се по ул.”Македония” с предимство водач на лек автомобил “БМВ 320”. Последвал е страничен сблъсък. Нанесени значителни материални щети и по двата автомобила.

Водачите на Рено-то Н.К./50г./ от Шумен и на БМВ-то Е.А./41г./ от Нови пазар са тествани за алкохол. Наличие не е установено.

Започнато е досъдебно производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама