Снегът и лошото време блокираха Истанбул, Тунджа заля Одрин

10:51, 18 яну 16 / Свят 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силен вятър и обилен снеговалеж блокираха най-големия турски град Истанбул. По данни на метеоролози се очаква днес скоростта на вятъра да достигне 90 кирлометра в час.

Отменени бяха всички учебни занятия в мегаполиса.

246 вътрешни полета на Турските авиолинии бяха отменени от летището "Ататюрк" в европейската част на града, включително тези до България. Отменени бяха много полети и от аерогара "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на Босфора.

Снежната виелица спря и преминаването на фериботите през протока.

Река Тунджа е заляла стадиона в Одрин, а дебитът на река Марица се е влошил. Заради това в Одрин е подаден сигнал за риск от преливане на реките, съобщи БНР. Тракийският регион е обхванат от проливни валежи. Заради наводнение на ГКПП „Капитан Андреево” бе затворен за движение ГКПП „Капъкуле”. Това стана причина да се натрупа 7-километрова опашка от ТИР-ове.

Снегът в Румъния

Снежната виелица затвори затвори всички пристанища на Черно море в Румъния. Голяма част от населените места в южната част на страната бяха без ток. Вятърът там е със скорост 70 км/ч и образува големи навявания, съобщават местните медии. 

Десетки хора останаха блокирани в автомобилите си по пътищата. Наложи се властите да използват тежка техника, за да ги извадят от преспите. За няколко часа беше затворена магистралата между Букурещ и Констанца. Отменени бяха 14 влака между Констанца, Букурещ и Бузъу.

В Букурещ и още девет общини училищата в понеделник остават затворени. Очаква се снеговалежът да продължи, а температурите да паднат до минус 20 градуса.

Снеговалежи има и в Централна Сърбия. Бурни ветрове и проливни дъждове объркаха движението в Хърватия. Част от Адриатическата магистрала бе затворена за движение. Спрени са всички полети на летище Загреб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама