Пожарникари евaкуираха петима души и бебе от преспите край Струйно

10:19, 18 яну 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарникари са евакуирали петима души и бебе до село Струйно, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигналът за закъсал автомобил е получен в 15.20 часа вчера. Хората са изведени от автомобила и са транспортирани до Шумен.

Общо 32 спасителни дейности са извършени през последните 24 часа от екипите на “Пожарна безопасност и защита на населението” в Шуменска област.

Екип на пожарната е оказал съдействие на Центъра за Спешна медицинска помощ вчера сутринта за отвеждане на родилка до болницата в Шумен. Съдействие от ЦСМП е поискано в 07. 51 часа вчера. Екип от Каолиново е придружил линейката до село Тъкач за транспортиране на 23-годишна родилка до МБАЛ- Шумен. Автомобилът е изведен до главния път.

Екип на РС ”Пожарна безопасност и зашита на населението”- Шумен са оказали съдействие за евакуиране на закъсал с лек автомобил гражданин до село Каменяк. 38-годишният П.И. е откаран в Хитрино.

В 15.30 часа екип е оказал съдействие на аварирали с лек автомобил хора до село Царев брод. Транспортирани са до гр. Шумен. Малко по-късно, в 17. 20 часа, екип на пожарната отново е оказал съдействие на закъсали с лек автомобил хора. Изведени са от автомобила и са откарани в Шумен. В 18.10 часа е съобщено, че трима души са закъсали в преспите край село Мараш. Пристигналият на място екип им е помогнал и ги е транспортирал до града.

Въпреки въведените ограничени поради усложнената метеорологична обстановка водач на лек автомобил, който пътувал с още двама души не спазил ограничението и навлязъл в забранен за преминаване участък до село Царев брод. След като закъсали в преспите и потърсили съдействие хората били евакуирани от автомобила и отведени в града.

Сигнал за бедстващи хора е получен в 19.05 часа, когато е съобщено че по пътя за село Златна нива са закъсали граждани. При пристигане на екип било установено, че са успели да се придвижат до безопасно място. В 20.51 часа  е получено съобщение, че по пътя за село Мировци двама души са закъсали с лек автомобил. Екип от районната служба в Нови пазар е пристигнал на място, хората са евакуирани до града.

19 са подадените сигнали за отстраняване на паднали дървета. Сигналите, постъпили в дежурната част са били за улиците “Странджа”, “Плиска”, “Съединение”, “Ивайло”, “Лозенград”, бул.”Симеон Велики”, “Христо Смирненски”, “Цар Освободител”, сградата на Радио Шумен, ул.”Родопи”, “Алдемировци”, бул.”Мадара”, ул.”Илия Блъсков” “Владайско въстание”. Съобщено е за паднало дърво върху лек автомобил Хонда “Сивик” на ул.”Съединение”.

През последните 24 часа е получен един сигнал за пожар в комин. В 15.03 часа вчера е съобщено, че на ул.”Цар Асен” в Нови пазар е възникнал пожар. След пристигане на екип било изяснено, че се поради висока температура в коминното тяло се е запалил комина в дома на 33-годишният Р.Р.. Пожарът е без нанесени материални щети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама