Обстановката в област Разград остава тежка и усложнена

09:57, 18 яну 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в област Разград остава тежка и усложнена, съобщи дежурният в областното пътно управление. По думите му снежната покривка в региона е над 30 сантиметра и навсякъде в региона продължава силен снеговалеж. Духа силен вятър, има силни снегонавявания в цялата област, като преспите на места достигат до 2 метра. Температурата е от минус 5 до минус 6 градуса.

По почистването на пътните платна работят над 40 машини.

Продължава да бъде затворен за всички моторни превозни средства главния път Русе-Разград-Шумен, съобщи зам.-областният управител Нурие Црънгалова. Остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона на територията на цялата област. Затворен е и пътя Лозница-Разград през Пороище заради натрупани преспи на отсечката Студенец-Ловско. Затворени са и всички общински пътища на територията на община Лозница. Продължават да бъдат затворени и пътищата Кубрат-Русе, Кубрат-Тутракан и Исперих в посока Силистра.

Разградското село Черковна и лознишкото Манастирци все още са без ток, а без водоснабдяване са селата Самуил, Кривица, Голяма вода, Хума и Хърсово.

Днес е неучебен и в седемте общини на територията на област Разград. Учениците от община Разград са в принудителна ваканция и утре, а в община Исперих няма да учат и в сряда.  В останалите общини днес следобед ще се реши дали да бъде продължена принудителната ваканция на учениците.

Зам.-областният управител заяви, че към момента няма постъпила информация за бедстващи хора в региона. По думите й към момента не се налага обявяване на бедствено положение в нито една от общините в област Разград.

Тя допълни, че за двата почивни дни са получени 17 сигнала за закъсали автомобили, паднали клони и дървета, запалени комини. По сигналите са работили три екипа на пожарната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама