Хвърлиха бомба в родния дом на кмета на Аксаково (обновена в 11:40)

09:39, 18 яну 16 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взривно устройство е било хвърлено през изминалата нощ в двора на къщата, в която живее майката на кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Сигнал за инцидента е подаден около 0:00 часа, а от взривната вълна са изпочупени прозорците на жилищната сграда. При инцидента няма жертви и ранени.

Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство по случая. Предстои да бъде извършен повторен оглед на местопроизшествието. Разследващите са иззели веществени доказателства (осколки), които ще бъдат подложени на съдебна експертиза, съобщиха за Topnovini.bg от Апелативната прокуратура във Варна. Засега не е ясно какъв е видът на взривното устройство, нито тротиловият му еквивалент. 

От полицията разследват всички възможни версии. Не се изключва хипотезата атентатът да е насочен срещу небезизвестния брат на Атанас Стоилов – Михаил.

Домът на майката на Атанас и Михаил Стоилови се намира на метри от сградата на Община Аксаково. Съседите не са видели извършителя на атентата, но са чули силен тътен малко преди полунощ.

Кметът на Аксаково, който днес е именник, не отговаря на мобилния си телефон. На последните местни избори неговата кандидатура бе издигната от ПП ГЕРБ, а иначе управлява общината пети мандат.

По-късно неговата пресслужба разпространи следното изявление: 

"Във връзка с взривното устройство, хвърлено в двора на бащината ми къща, заявявам, че както като кмет, така и като редови гражданин съм непримирим към подобни методи на действие, независимо към кого са насочени те.

Както аз, така и останалите членове на семейството ми от десетилетия живеем в Аксаково. Съгражданите ми знаят кой е родният ми дом и са наясно, че повече от 25 години заедно със съпругата и децата си живея в апартамент в гр. Аксаково, а в бащината ми къща живее само майка ми.

Град Аксаково традиционно не е част от географските области в България с високо ниво на престъпност. Уверен съм, че специализираните органи на властта ще разкрият извършителите на това крайно недостойно и опасно деяние."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама