Общинската пътна мрежа в Шумен е непроходима, преустановиха чистенето

09:31, 18 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската пътна мрежа е непроходима, съобщиха от Община Шумен.

По разпореждане на кмета Любомир Христов фирма “Барс” преустановява почистването на общинската пътна мрежа поради силния вятър и големите снегонавявания. Работата ще бъде  възобновена след утихване на  вятъра и създаване на благоприятна обстановка за снегопочистване.

Затворени са участъците: Шумен – Друмево  през село Овчарово и село Васил Друмев, Шумен – Велино през Мътница, кв. Дивдядово – Салманово през Мараш. Пътищата за Новосел и Лозево през Шуменското плато са затворени. Общинската пътна мрежа е непроходима.

От общинската администрация призовават гражданите да не пътуват в града и извън Шумен.

През нощта близо 20 закъсали автомобили са изтеглени от преспите и над 20 души са евакуирани с помощта на Районната служба  по безопасност и защита на населението. И в момента има автомобили, които не могат да бъдат извлечени от проблемните участъци.

Един човек е настанен в Кризисния център на община Шумен, а колата му е останала зарита в преспите край село Царев брод.

Оказана е помощ на закъсали в снега автомобили на Енерго- Про.

В момента без елзахранване са Белокопитово, Мараш, Салманово, час от Царев брод, Ветрище Вехтово, Новосел. В част от изброените населени места няма и водоподаване поради липса на електричество за помпомпените станции.

На територията на област Шумен влаковете се движат със закъснение.

По направлението  Шумен – Комунари е преустановето движението на влакове  поради нападали клони и дървета по контактната мрежа. В момента се извършва  профилактика и в направлението Каспичан – Русе.

Продължава приоритетно премахването на опасни клони и дървета в районите на детските градини и яслите на територията на град Шумен, при подадени на 112 сигнали – и в дворовете на училищата.

Продължава почистването на снега и по улиците в града.

В момента ОП „Обреден дом“ съвместно с  РУ Полиция извършват обрушване на снега и на пречупените клони и на дърветата по бул. Мадара.

От общинската администрация отново се обръщат към гражданите с молба да не пътуват, да бъдат внимателни при преминаване по уличните платна и тротоарите поради опасността от падащи клони и дървета. Шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост. Гражданите, служителите в търговските обекти и различните институции  да почистват прилежащите тротоари. Служители от Дирекция Инспекторат ще правят проверки през целия ден.

При поява на ледени висулки всички собственици са длъжни да организират тяхното отстраняване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама