Михнева се предложи на премиера за съветник

08:58, 18 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журналистът Маргарита Михнева се самопредложи на премиера Бойко Борисов за негов съветник след спор с настоящия Яне Янев в ефира на бТВ.

Михнева беше в студиото с Атанас Семов, бивш съратник на Янев, а лидерът на РЗС сам поиска да се включи в разговора, заради думите на Михнева, че казусът с СМС-а на Борисов до Лозан Панов се „чалгализира“ и е срамно Янев да съветва на премиера.

След скандала с СМС-а Янев обяви, че той го е изпратил до Борисов, но не можа да обясни защо е в първо лице множествено число, което на практика сочи, че авторът има право на глас в съвета.

„Г-н Борисов, ако не назначите проф. Атанас Семов за съветник, моля Ви, назначете ме мен”, обърна се Михнева към министър-председателя.

Семов пък обяви, че скандалът може да приключи тази есен при свикване на Велико народно събрание, което да промени модела на управление и правосъдие. „ГЕРБ трябва да прекратят мандата на това правителство“, смята Семов. По думите му кабинетът действал твърде услужливо.

Бившият съдия Румяна Ченалова сама е правила записите в дома си, каза още Михнева по скандала „Яневагейт“. „Главният прокурор Сотир Цацаров, премиерът Бойко Борисов и ДАНС знаят много добре кой е направил записите”, каза още Михнева и допълни ,че „Борисов хал-хабер си няма за разговорите за двете каки”, като тя го е информирала кой е адвокат Момчил Мондешки, чийто глас се чува в записите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама