Варна е под жълт код за силен вятър и бурно вълнение

07:48, 18 яну 16 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за бурен вятър е обявен за Варна и още десет области и за първия работен ден от седмицата. Ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 20-24 м/сек, а вълнението на морето ще достига до 5 бала. Ще вали слаб сняг и ще има виелици и навявания, предупреждават метеоролозите.

Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните от минус 5° до 0°. Привечер валежите ще започнат да спират, а вятърът да отслабва.

За Варна максималната температура ще е около минус 4°. Покрай морето ще духа северен и северозападен вятър с пориви до 17-24 м/с. В следобеднире часве вълнението на морето ще се понижи до 3-4 бала. Температурата на морската вода ще е 4-7 градуса.

Заради силния вятър Пристанище Варна е затворено. Няколко третокласни пътни участъка във Варненска област са временно затворени или с въведени ограничения. По второкласния път Варна-Добрич е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 тона. По пътищата Черноок-Храброво, Добротич-Вълчи дол, Кривня-Равна-Неново, Суворово-Вълчи дол-Оборище и Падина-Житница движението е ограничено за всички моторни превозни средства до 12:00 часа на 18 януари.

По пътя Суворово-Ветрино е ограничено движението за всички МПС до 8.00ч. тази сутрин. По направлението Аксаковска панорама-Калиманци и Аксаковска панорама-Кичево движението е ограничено за всички автомобили. По пътя Добрич-Нови Пазар на територията на област Варна движението е ограничено за всички моторни превозни средства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама